Dit is de juiste afwerking van je parketvloer! (Visgraatvloer regio Amsterdam)

Wil jij een prachtige parketvloer in je woning laten leggen? Dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet en deze goed afwerkt. Door hier rekening mee te houden zal je kunnen realiseren dat je vloer een lange tijd mooi blijft, zijn waarde behoudt en je dus zo lang mogelijk kunt genieten van je vloer (visgraatvloer regio Amsterdam). Volg onderstaande tips voor een goed onderhoud en een goede afwerking van je visgraatparket.

Zo gaat je parket zo lang mogelijk mee!

Er zijn verschillende manieren om je visgraatparket af te werken. Deze manieren bestaan uit het lakken, oliën, boenwassen en hardwaxoliën. De verschillende afwerkingen hebben allemaal hun voordelen en worden daarom kort benoemd.

Je parket afwerken met lak

Wanneer je je parket (visgraatvloer regio Amsterdam) met lak afwerkt is dit onderhoudsvriendelijk. De lak brengt een laag bovenop je parket en heeft een glad oppervlak. Dit betekent dat het gemakkelijk is om vuil te verwijderen. Ook kan lak ervoor zorgen dat je vloer niet zal vergelen maar haar kleur behoudt.

Je parket afwerken met olie

Door olie te gebruiken bij de afwerking zal je een natuurlijke en matte uitstraling creëren. Het duurt echter wel heel lang voordat je gebruik kan maken van je vloer. Het duurt namelijk twee tot drie weken voordat je vloer weer droog is.

Je parket afwerken met boenwas

Voor een klassieke uitstraling kies je voor boenwas. Om het mooiste resultaat te genereren heb je wel een boenwasmachine nodig.

Je parket afwerken met hardwaxolie

Zoals de naam al doet vermoeden, is hardwaxolie een combinatie tussen olie en was. Door deze twee te combineren zal je dus van beide voordelen kunnen profiteren.

Behoud de waarde van je parket! – Visgraatvloer regio Amsterdam

Zorg dat je parket zo lang mogelijk in mooie staat verkeert en gebruik bovenstaande onderhoudstips voor de mooiste visgraatvloer regio Amsterdam.