Over de opleiding Projectmedewerker

Bij een opleiding projectmedewerker leer je zelfstandig een project van A tot Z te plannen en uit te voeren. Een project is een onderdeel van de bedrijfsvoering van je onderneming. Het kan gaan om het opzetten van een marketingcampagne, het aanleggen van een nieuwe weg, het uitrollen van een nieuwe productlijn of het inrichten van een nieuw winkelpand. Doordat je weet hoe je een project aan moet pakken en tot uitvoering moet brengen kan je bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Dat maakt dit een veelzijdige en interessante functie met een groot gehalte aan organisatorisch en praktisch werk. Als projectmedewerker vind je het leuk om telkens nieuwe projecten op te starten en uit te voeren. Om dit te kunnen doen kan je goed plannen, werken met deadlines en gestructureerd met gegevens omgaan. Je krijgt in de loop van de uitvoering te maken met veel verschillende mensen, zowel binnen als buiten de onderneming. Het is belangrijk dat je kunt luisteren naar hun input en dat je mensen kunt motiveren en overtuigen.

Wat leer je bij de opleiding Projectmedewerker?

Als projectmedewerker leer je in eerste instantie hetzelfde als een Administratief medewerker. De lesstof omvat het voeren van gesprekken (real life, telefoon, e-mail et cetera) met klanten en collega’s. Je leert om grote hoeveelheden data te bundelen in een overzichtelijke administratie. Ook leer je om te gaan met cijfers en boekhouding, en je oefent met de belangrijkste administratieve computerprogramma’s. Hierna specialiseer je je verder tot projectmedewerker. Je leert dan alle vaardigheden die je nodig hebt om een project zelfstandig uit toe voeren. Er wordt aandacht besteed aan alle aspecten waar je tijdens de uitvoering rekening mee moet houden. Je leert om een haalbare planning te maken voor een project, en om heldere documenten en aanwijzingen op te stellen voor de medewerkers van je project.

Welke mogelijkheden heb je na de opleiding Projectmedewerker?

Er is op dit moment veel vraag naar projectmedewerkers. Veel bedrijven breiden hun activiteiten uit en hebben projectmedewerkers nodig. Je kan op veel verschillende plaatsen aan de slag, en als je vrijheid en afwisseling wilt, kan je telkens voor verschillende bedrijven nieuwe projecten uitvoeren.