Koop geschikte LED armaturen

Wil je een goed LED armatuur kopen voor je TL verlichting omdat je de oude exemplaren wilt vervangen? Kijk dan eens bij Lightexpert wat er op dat gebied allemaal te koop is.

Maak de juiste keuze

Niet iedere LED is hetzelfde en afhankelijk van het doel en de ruimte waar je deze wilt hangen kies je de meest geschikte soort uit. In het geval van een LED TL armatuur is het vervangen op zich een eenvoudige klus. De keuze voor het juiste type kan wat ingewikkelder zijn maar als je eerst even goed doorleest wat de belangrijkste verschillen zijn wordt de keuze al een stuk eenvoudiger.

Kies een lamp met de juiste codering

Een LED TL wordt aangeduid met verschillende coderingen die aangeven wat de kenmerken ervan zijn. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen de coderingen IP20, IP44 en IP65. Als je op zoek bent naar een stofdichte en waterdichte variant kies je voor de IP65. Wil je een plensdicht armatuur of eentje dat bestand is tegen scherpe voorwerpen dan kun je voor de IP44 kiezen. De IP20 is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Kijk naar de ruimte

Afhankelijk dus van waar je het armatuur wilt ophangen en in wat voor ruimte kies je een daarvoor geschikt type. Wil je het armatuur bijvoorbeeld plaatsen in een vochtige ruimte? Dan kies je het beste voor de waterdichte variant.

Win informatie in

Naast de genoemde verschillen bestaan er ook nog diverse lichtkleuren en wattages waarin het LED armatuur te koop is. Lees altijd even goed de beschikbare informatie door voordat je overgaat tot de aanschaf. Als je er zelf niet uitkomt is het zeker zinvol informatie aan te vragen bij de leveranciers van deze verlichting. Zo vind ook jij de meest geschikte verlichting waar je daadwerkelijk wat aan hebt.